eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Recep Tayyip Erdogan török elnök, az iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) jelöltje voksolni érkezik Isztambulban 2023. május 14-én, a török elnökválasztás első fordulójának napján. Törökországban május 14-én parlamenti választásokat is tartanak.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Az első eredmények szerint Erdogan vezet a törökországi választásokon

Az aljazeera.com tudósítása szerint a szavazatok mintegy 80 százalékos feldolgozásakor Recep Tayyip Erdogan áll az első helyen a törökországi elnökválasztáson. A második helyen álló jelölt a szavazatok újabb adagjának számlálása után elkezdte lassan ledolgozni a hátrányát.

A hírportál szerint a jelenlegi elnök a szavazatok 80,5 százalékának megszámlálásakor 50,4 százalékon áll.

Az államfőválasztáson a jelenlegi elnök, Recep Tayyip Erdogan fő riválisa Kemal Kilicdaroglu a mostani állás szerint a szavazatok 43,8 százalékát mondhatja magáénak.

Korábban 50,9 - 43,4 százalék volt kettejük között az állás.

Kemal Kilicdaroglu 2010 óta a legnagyobb ellenzéki tömörülésnek, a kemalista Köztársasági Néppártnak (CHP) az elnöke.

Rajtuk kívül versenyben van még Sinan Ogan volt jobboldali parlamenti képviselő is, de az ő esélyei messze elmaradnak vetélytársaiétól.

A hírportál szerint Ogan mindössze a voksok 5,3 százalékát szerezte meg

Erdogannak csütörtökig volt egy harmadik kihívója is, Muharrem Ince, de ő visszalépett, mert alacsony támogatottsággal bírt. Ő is szerzett szavazatokat: 0,5 százalékot mondhat magáénak, nyilvánvalóan a korábban leadott voksok alapján.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×