eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

A nagyobb nézettségért zuhant le repülőjével a youtuber, akár évtizedekre börtönbe kerülhet

Aztán eltakarította a repülőgép nyomait, hogy ne derülhessen ki, nem volt semmi baja: a végén mégius lebukott.

Összesen 2,9 millió megtekintést ért el az a videó, amelyet a 29 éves Trevor Jacob készített arról, ahogy lezuhan kisrepülője, miközben ő ejtőernyővel forgatta le a képsorokat - írja a BBC. A férfi azt a látszatot keltette, hogy baleset történt, de most bevallotta a bíróságon, hogy egy szponzori megállapodás keretében készülő videót nézettségét akarta vele feltuningolni.

Vádalku keretében tett vallomást: a férfi akár 20 évre is a rácsok mögé kerülhet tettéért, a vád ellene szövetségi nyomozás hátráltatásának szándékával elkövetett rongálás, illetve a nyomok elrejtése.

2021 novemberében a kaliforniai Santa Barbara repteréről szállt fel kisgépével az ejtőernyősként is ismert férfi. A gépre kamerákat rögzített, ejtőernyőt és szelfibotot is vitt magával.

"Nem állt szándékában elérni célállomását, azt tervezte, hogy repülés közben katapultál, majd videóra vette magát, amint ejtőernyővel a föld felé zuhan" - közölte a Kalifornia központi körzetének amerikai ügyészi hivatala.

A gép mindössze 35 percet töltött a levegőben, majd lezuhant a Los Padres erdőben. Jacob földet érése után elment a roncshoz és megszerezte a kamerák felvételeit, majd feltöltötte azokat a YouTube-ot, ahol a nézők egy része kezdettől szkeptikus volt. Rámutattak, hogy a férfi ejtőernyőt viselt az első perctől és meg sem próbálta biztonságban lehozni a gépet.

A balesetet jelentette a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalnak, amely szerint a férfi felelős volt a roncsok megőrzéséért. A vádalku szerint Jacob később azt állította, hogy nem tudja, hol ért földet a gépe. Ez nem volt igaz, később pedig elszállította, majd megsemmisítette a roncsot. A férfi pilótaengedélyét is bevonták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×