eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Mainz elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzés előtt Mainzban 2021. május 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/GETTY/Alex Grimm

Áll a bál a Herthánál: lemondatnák a teljes vezetőséget

A kiesés elől menekülő berlini futballcsapat nem csak szakmai válságban van: a hétvégi közgyűlésen lemondatnák az anyagi csődben lévő klub teljes vezérkarát is.

A Hertha BSC szurkolói Dárdai Pálban reménykednek. A magyar edző egy ízben már hasonlóan válságos helyzetben megmentette a csapatot a kieséstől, ami most talán még nehezebbnek ígérkezik. A berlini kék-fehérek lemaradása három pont az előtte álló VfB Stuttgarttól és a Bochumtól, de a körülmények szerencsés egybeesése esetén az osztályozó kiharcolás nem lehetlen. Dárdai Pál szerint lelkesedésből nincs hiány. A bennmaradást azonban az edzőn és a játékosokon kívül álló okok nehezíthetik.

A Süddeutsche Zeitung korábban arról számolt be, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező klubot licencprobléma és ebből fakadóan a kizárás réme fenyegeti. A lap szerint a egyelőre nem tudja teljesíteni a Német Labdarúgóliga (DFL) következő idényre szóló követelményeit, ami az élvonalból történő kizárást vonhatja maga után. A Herthának június 30-ig kell pótolnia hiányosságait.

A klub illetékesei konkrétan nem erősítették meg, de nem is cáfolták az újság értesülését, azt azonban elismerték, hogy tárgyalást folytatnak a DFL-lel.

A Süddeutsche Zeitung ugyanakkor idézett egy a liga engedélyezési folyamatában illetékes személyt, aki azt nyilatkozta, hogy

"a valaha volt legrosszabb a helyzet".

Az újság szerint köztudomású, hogy a klub súlyos pénzügyi nehézségekkel küszködik. Ezért márciusban eladta részvényeinek jelentős részét a 777 Partners amerikai befektetőnek, de az eladással kapcsolatban is történtek eljárási hibák.

Ezúttal viszont a Bild számolt be arról, hogy klub a hét végi közgyűlésén ismét "robbanás" fenyeget. A közgyűlés előtt ugyanis egy meg nem nevezett vezetőségi tag indítványokat terjesztett elő a Hertha BSC szinte valamennyi főnökének felmentésére. Az egyik indítvány a Bild szerint a felügyelőbizottság elnökének, Klaus Brügemann-nak a menesztését javasolta. A másik kérelem pedig hét elnökségi tag, köztük Kay Bernstein elnök és helyettese felmentésére irányult

A tényleges felmentésekre a közgyűlésen jelenlévők 75 százalékának igennek kellene szavaznia, aminek az újság szerint csekély a valószínűsége. A klubon belüli hangulatot azonban minden bizonnyal rossz irányban befolyásolja, mint ahogy a súlyos anyagi gondok is nyomasztóan hatnak.

A pénzügyi megszorítások, az esetleges pontlevonások vagy még rosszabb esetben az állítólagos licencválság aligha könnyíti meg Dárdai Pál és játékosai dolgát. Dárdaiék pénteken Kölnbe látogatnak, ahol győzniük kellene ahhoz, hogy minden nehézség ellenére tovább éljen a remény.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×