eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A BBC által közreadott képen Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök (j) és Jeremy Corbyn, a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője tévévitán vesz részt a brit közszolgálati televízió maidstone-i stúdiójában 2019. december 6-án. Nagy-Britanniában december 12-én tartanak előrehozott parlamenti választást.
Nyitókép: MTI/EPA/BBC/Jeff Overs

Ez a lemondás megrengetheti a brit médiát, távozik a BBC elnöke

Lemondott a BBC brit közszolgálati médiatársaság elnöki tisztségéről Richard Sharp.

Lemondásának előzményeként vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy milyen körülmények között jelölte őt a brit kormány a BBC élére, miután a The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap januárban azt írta, hogy Sharp nem sokkal kinevezése előtt, 2020 végén 800 ezer font (csaknem 340 millió forint) értékű hitel garanciavállalásának megszervezésében segített Boris Johnson akkori konzervatív párti brit miniszterelnöknek.

A lap szerint Sharp - aki korábban a JP Morgan és a Goldman Sachs globális befektetési bankcsoportoknál dolgozott - még a hitelgarancia szervezése előtt benyújtotta jelentkezését a BBC igazgatótanácsának elnöki tisztségére.

Lemondását indokló levelében Sharp hangsúlyozta, hogy a vizsgálat megállapítása szerint sem vállalt közvetlen szerepet a hitel megszervezésében, de elismerte, hogy a kinevezési folyamat során be kellett volna számolnia a szervezésben játszott közvetett szerepéről is.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×