eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szevasztopol, 2014. április 1.Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájához tartozó Tarantul-III-as hadihajója, mielőtt elhagyja a krími Szevasztopol kikötőjét 2014. április 1-jén. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Ukrajna kész lenne tárgyalni a Krímről az oroszokkal

Akkor, ha haderői elérnék a félsziget közigazgatási határát.

A Financial Times cikke szerint Ukrajna kész lenne tárgyalni a Krím státuszáról, ha haderői elérnék a félsziget közigazgatási határát – írja a 24.hu.

Andrij Szibiha, Volodimir Zelenszkij irodavezető-helyettes kijelentette: „Ha sikerül elérni stratégiai céljainkat a harctéren, és a Krím adminisztratív határára érkezünk, akkor készek vagyunk tárgyalni erről a kérdésről”

Az ukrán elnök külpolitikai kérdésekben illetékes tanácsadója ugyanakkor azt mondta, hogy Kijev nem zárja ki a Krím katonai eszközökkel történő visszavételét sem.

Az FT beszámolója szerint Sybiha megjegyzése megkönnyebbülést hozhat a nyugati tisztviselőknek, akik szkeptikusak azzal szemben, hogy Ukrajna képes visszaszerezni a félszigetet. Zelenszkij mindeddig kizárta a béketárgyalásokat, amíg az orosz erők nem hagyják el egész Ukrajnát, beleértve a Krímet is.

Mihajlo Podoljak, Zelenszkij másik tanácsadója korábban a Szabad Európa Rádiónak azt mondta, hogy az ukrán hadsereg legkésőbb hét hónapon belül a Krímben lesz – emlékeztet a Portfolio.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×