eur:
391.07
usd:
367.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A milánói San Raffaele kórház 2023. áprilsi 5-én. Ide szállították be sajtóértesülések szerint légzési nehézségek miatt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt, a Hajrá, Olaszország párt alapító elnökét. A 86 éves politikus, médiamágnás rendszerint ebben a kórházban kap kezelést.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Beszámolt Silvio Berlusconi állapotáról az olasz külügyminiszter

„Békés éjszakája volt”, stabil az állapota – mondta az intenzív osztályra kerülő korábbi miniszterelnök állapotáról Antonio Tajani.

Silvio Berlusconi korábbi olasz kormányfőnek szerdai kórházba kerülése után "békés éjszakája" volt, állapota stabil - közölte csütörtök reggeli televíziós interjújában Antonio Tajani olasz külügyminiszter.

Tajani - aki egyúttal a 86 éves Berlusconi vezette Hajrá, Olaszország! nevű párt helyettes vezetője, a televízióban elmondta, hogy telefonon beszélt a volt kormányfővel.

"Bízunk abban, hogy az Oroszlán visszatér.

Ő soha nem adja fel. Bizakodóak maradunk" - tette hozzá.

Berlusconit szerdán vitték be a milánói Szent Rafael kórházba, ahol a jelentések szerint szív- és érrendszeri, valamint légúti problémákkal vették kezelésbe. Szerdai sajtóértesülések szerint a politikust intenzív osztályra került, ám ezeket a híreket Berlusconi szóvivője, Paolo Emilio Russo nem erősítette meg.

A politikus múlt héten négy napot töltött kórházban. Eleinte rutinkezelésekről számoltak be, ám később kiderült, hogy már akkor is szív- és érrendszeri gondokkal kezelték. Családja szerdán meglátogatta őt, testvére, Paolo Berlusconi akkori nyilatkozatában ugyancsak megerősítette, hogy fivére stabil állapotban van. "Olyan, mint egy szikla" - szögezte le a politikus testvére.

A veterán politikus 2016-ban szívműtéten esett át, azóta több alkalommal is ápolták a milánói kórházban. 2020-ban koronavírus-fertőzéssel vitték be, ekkor tüdőgyulladás miatt súlyos állapotba került.

A vállalkozó, médiamágnás Berlusconi 1994-ben lépett a politikai színtérre, újonnan létrehozott pártjával pedig már abban az évben választásokat nyert. Berlusconi három ízben volt Olaszország miniszterelnöke; 1994-től 1995-ig, 2001-től 2006-ig és 2008-tól 2011-ig.

(Nyitóképünkön a milánói San Raffaele kórház 2023. áprilsi 5-én. Ide szállították be sajtóértesülések szerint légzési nehézségek miatt Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt, a Hajrá, Olaszország párt alapító elnökét. A 86 éves politikus, médiamágnás rendszerint ebben a kórházban kap kezelést.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×