eur:
392.91
usd:
366.12
bux:
66848.56
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: YouTube/Vista Agenzia Televisiva Nazionale

A kórházból üzent pártjának és a világnak Silvio Berlusconi - videó

Egy hónapja került kórházba, az intenzív osztályra, azóta először szólalt meg nyilvánosan.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a 86 éves politikus-milliárdost tüdőgyulladással kezelték. A betegséget Silvio Berlusconi leukémiája okozta, azért került kórházba. A vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése most tartós krónikus fázisban van a politikusnál.

"Itt vagyok, itt vagyok értetek, egy hónapja először hordok inget és zakót. (…) Nem álltam le, még az elmúlt hetekben sem, dolgoztam a párt új szerkezetén, és készen állok, hogy visszatérjek, és folytassuk közös harcunkat a szabadságért" – mondta Berlusconi a ministúdióvá alakított kórházi szobájában felvett videón. A felvételt előre rögzítették és pártja, a Forza Italia milánói kongresszusán adtak le – írta a 24.hu.

A La Republica értesülése szerint a hozzátartozók és orvosok aggódtak, hogy Berlusconi személyesen is megpróbál elutazni a kongresszusra, végül sikerült elérni, hogy csak videóüzenetet küldjön. A rendezvényen álló ováció fogadta a beszédet.

A jobboldali Forza Italia jelenleg része a Giorgia Meloni által vezetett koalíciós kormánynak, az alapító Berlusconi pedig mai napig elnöke a pártnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×