eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: PIxabay

A németek alámentek a magyar vasúti bérlet árának

Ma indul a német vasút új, átalánydíjas tömegközlekedési jegyének árusítása. A Deutschlandticket havi 49 euróba kerül, és használható regionális vonatokon, elővárosi vonatokon és egyéb helyi tömegközlekedési eszközökön.

A Deutschlandticket előfizetés formájában válik elérhetővé - emlékeztet a magyarvasut.hu. Az előfizetés folyamatos, de havonta lemondható. Megvásárolható online, a Deutsche Bahn utazási központjaiban vagy a DB Navigator alkalmazáson keresztül.

A 49 eurós jegy csak másodosztályon érvényes.

A helyi és a térségi közösségi közlekedésben országszerte érvényes bérletet májustól vezetik be.

A Deutschlandticket bevezetését a tavaly júniusban, júliusban vagy augusztusban használható 9 eurós jegy sikerét követően határozták el - erről akkor az Infostarton is beszámoltunk.

Május 1-től Magyarországon is hasonlót vezetnek be. A teljes árú vármegyebérlet 9450 forintba kerül, de ha át kell lépnünk egy megyehatárt, akkor már az országbérletet érdemes vásárolni, ami 18 900 forintba fog kerülni - tájékoztatta az InfoRádiót még februárban Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője.

Korlátozások természetesen itt is lesznek, például itt sem érvényes a bérlet az első osztályra. További részleteket cikkünkben találja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×