eur:
388.83
usd:
361.99
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály
Az orosz védelmi minisztérium által videófelvételről készített és 2023. január 13-án közreadott képen orosz tüzérek 152,4 mm-es Mszta-B önjáró lövegekkel tüzelnek a kelet-ukrajnai Donyecki területen. Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz erők elfoglalták a Donyecki területen fekvő Szoledar városát.
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Litván jelentés - ez fájni fog azoknak, akik Oroszország katonai bukásában reménykednek

Oroszországnak elegendő erőforrás áll a rendelkezésére ahhoz, hogy akár még két évig folytassa háborúját Ukrajnában - jelentette ki a litván katonai hírszerzés vezetője.

"Az Oroszország rendelkezésére álló erőforrások elegendőek ahhoz, hogy a jelenlegi ütemben még két évig folytassa a háborút" - szögezte le Elegijus Paulavicius vilniusi sajtótájékoztatóján, amelyen a hírszerzés éves jelentését ismertette.

Hozzátette, hogy ez a stratégiai tartalékokra, a felszerelésekre, a lőszerekre és a páncélozott járművekre egyaránt vonatkozik.

Úgy vélte: az, hogy Moszkva mennyi ideig képes háborút vívni, az orosz hadsereget támogató országoktól, Irántól és Észak-Koreától is függ.

Elegijus Paulavicius beszámolója szerint a jelentésben az is szerepel, hogy a litván hírszerzés úgy ítéli meg: Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlegi kormányzatának a "legvalószínűbb alternatívája egy másik tekintélyelvű rezsim".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×