eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond az SK Siltron CSS számítógépes chipgyártó Bay Cityben lévő székházában 2022. november 29-én.
Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Joe Biden: valószínűleg nem újabb kínai kémballonokat lőttünk le a múlt hét végén

Az amerikai elnök közölte, hogy a lelőtt három ballon inkább üzleti vállalkozásokhoz, vagy kutatóintézetekhez tartozhatott.

Joe Biden arról is beszámolt, hogy az amerikai kormány szigorítja a légtérben személyzet nélkül repülő eszközökre vonatkozó szabályokat. Ezért már utasította nemzetbiztonsági tanácsadóját az eddig szabályozás felülvizsgálatára.

Célnak nevezte a pilóta nélküli légi eszközök észlelési képességének javítását, az ilyen eszközök felbocsátására és üzemben tartására vonatkozó szabályozás frissítését, valamint egy naprakész és elérhető nyilvántartás felállítását az ilyen jellegű tárgyakról. Hozzátette: Antony Blinken külügyminiszter feladata lesz, hogy próbáljon meg egy globális normarendszerről megállapodni ezen a jórészt szabályozatlan területen.

Az elnök sajtótájékoztatóján, amelyen első alkalommal nyilatkozott az elmúlt hetekben amerikai légtérben megsemmisített megfigyelő léggömbökkel kapcsolatban, megismételte, hogy

országa versenyt akar Kínával és nem konfliktust.

Időpont említése nélkül közölte, tárgyalást tervez Hszi csin-Ping kínai elnökkel, emellett pedig fontosnak nevezte a kommunikációs csatornák nyitva tartását a diplomaták és katonai szakértők között.

Az amerikai-kínai viszonyban az elmúlt másfél hétben feszültséghez vezetett, hogy egy kínai megfigyelő léggömb 8 napon keresztül sodródott az észak-amerikai légtérben, mielőtt az amerikai légierő február 4-én megsemmisítette.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×