eur:
393.76
usd:
369.65
bux:
65791.3
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Máltai Szeretetszolgálat Szíriából: itt nincsenek jelentős létszámú segélycsapatok

Latakia városában állítják fel első mobil klinikájukat.

A földrengés sújtotta Szíriában Latakia városban állítja fel első mobil klinikáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, és emellett egy úgynevezett hotspotot is kialakítanak a településen a szervezet humanitárius szakemberének útmutatása alapján.

A szeretetszolgálat közleményében hozzátette: a hotspoton élelmiszerrel, innivalóval, higiénés termékekkel fogadják a segítséget kérő embereket. Azt írták,

Szíriában éjjelente fagypont alá süllyed a hőmérséklet, az emberek újabb földmozgástól tartva sok helyen gépkocsikban ülve töltötték az éjszakát.

A túlélők felkutatása kedd éjjel is folytatódott és szerdán is zajlik, a mentést jellemzően szíriai egységek és a lakosság végzi a rendelkezésükre álló eszközökkel.

Latakia városában a romok között dolgoznak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szíriai partnerszervezetéhez, a görögkatolikus melkita egyházhoz tartozó emberek is, akik húszan-harmincan keresnek túlélőket a romok között – tudatta a segélyszervezet.

Hangsúlyozták: a katasztrófa törökországi helyszíneivel ellentétben Szíriában nincsenek jelentős létszámú nemzetközi segélycsapatok.

Az országot nemzetközi szankciók sújtják, a beutazás körülményes.

Az áramszolgáltatás és az üzemanyag-ellátás már a földrengések előtt is esetlegesen működött, egyes területeket pedig még mindig fegyveres szervezetek tartanak ellenőrzésük alatt, így a közlekedés is nagyon nehézkes - ismertették.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tíz éve valósítja meg humanitárius akcióit és a háború utáni újjáépítést segítő programjait a szíriai görögkatolikus melkita egyház szervezeteivel együttműködve, velük közösen végzi jelenleg is humanitárius munkáját – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×