eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: news.smartmedia.hu

Akár 300 kilót is elbíró bringával "támad" a Toyota

Alumínium és műanyag alkatrészei javarészt újrahasznosított nyersanyagból készülnek. Természetesen e-bicikliről van szó.

A Toyota France piacon idén szeptembertől kétkerekű áruszállítót is vásárolhatnak a márka ügyfelei. A Douze Cycles x Toyota Mobility nevű jármű a kategória legmélyebb tömegközéppontjával rendelkezik, ami elősegíti a stabilitást. A fejlesztők szerint 155-195 cm testmagasság között kényelmesen használható – írja a news.smartmedia.hu.

A 275 cm hosszú cargo kerékpárral egy mázsányi árut szállíthatunk, akár a 850 mm-es platón rögzítve, akár az erre felszerelhető, 300 literes dobozban elhelyezve. Ha ez sem bizonyulna elegendőnek, a vázat úgy alakították ki, hogy a kerékpár könnyen és biztonságosan alkalmassá tehető legyen utánfutó vontatására:

Forrás: news.smartmedia.hu
Forrás: news.smartmedia.hu

Az alumíniumkeretes, polipropilén falú doboz a műfajban megszokott módon üléspárnákkal és biztonsági övekkel is kiegészíthető, így akár három gyermek vagy egy felnőtt szállítására is alkalmas. Az utasok kényelmét légáteresztő kárpitozás, az ülés és az övek magasságának állíthatósága, valamint a ki- és beszállást megkönnyítő fellépő fokozza. Rakodás idejére stabil középső állványra emelhető a drótszamár; ez a kitámasztó felhajtva belesimul a platformba, így nem akad fenn járdaszegélyen, fekvőrendőrön.

Forrás: news.smartmedia.hu
Forrás: news.smartmedia.hu

A kétkerekűt a Douze Cycles fejlesztette és gyártja Dijon közelében, a Toyota franciaországi gyártólétesítményétől mintegy 500 kilométerre délre. A jármű öntött alumíniumváza egyszerre robusztus és könnyű, a hegesztési varratok hiánya tetszetősebbé és erősebbé teszi a szerkezetet. A váz középen kettéválasztható, ami elősegíti a kerékpár szállítását és tárolását.

A funkcionális platón praktikus lekötési pontokat alakítottak ki, az első kerék kormányzására szolgáló kábel- és csigarendszert diszkréten integrálták a konstrukcióba, így azok sem a kerékpár esztétikumát nem bontják meg, sem sérülésük miatt nem kell aggódniuk a felhasználóknak. A kormányzott kerék mindkét irányban 75°-ban elfordítható. A karbantartást, javítást leemelhető borítópanelek segítik elő, a teljes terhelés mellett is stabil lassításról négydugattyús, hidraulikus tárcsafékrendszer gondoskodik.

Forrás: news.smartmedia.hu
Forrás: news.smartmedia.hu

A kerékpár alapfelszerelése a 250W névleges teljesítményű Yamaha villanymotor, amely az 500 Wh kapacitású akkumulátorról terheléstől és domborzati viszonyoktól függően akár 100 kilométeren át segíti a pedálozást. Az akkumulátor leszerelhető és cserélhető, teljes feltöltése négy órát vesz igénybe.

Ha a teljesítmény kevésnek bizonyulna, a későbbiekben valószínűleg erősebb motort, nagyobb akkumulátort is vásárolhatunk, köszönhetően a moduláris kialakításnak. A kerékpár tizenhét fődarabja cserélhető, amivel jelentősen meghosszabbítható a hasznos élettartama. Az alumínium- és műanyag alkatrészei javarészt újrahasznosított nyersanyagból készülnek, a hulladékfeldolgozást pedig a komponensek szétválogathatósága segíti elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×