eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
In the early morning twilight, several commuter trains are approaching a busy railway station.
Nyitókép: EThamPhoto/Getty Images

Szupergyors vasút köti majd össze Párizst és Berlint

A fiatalokra is gondolnak.

EmmanuelMacron és OlafScholz párizsi találkozója után kiadott közös nyilatkozat alapján Párizs és Berlin közötti nagy sebességű vonatútvonal kiépítésén fognak dolgozni, valamint az éjszakai vonatközlekedés létrehozásán. Mindkét tervet 2024-ben kezdenék meg – írja a Bloomberg.

A cikk szerint, amit a Portfolio szemlézett, a tervek között van tovább az is, hogy jövő nyárra bevezetnek egy fiatalok számára szóló vasúti jegyet, amivel olcsón utazhatnak a két ország között. Az állami tulajdonban lévő francia SNCF és a német Deutsche Bahn korábban már közölte, hogy az év végére közvetlen nagy sebességű járatot tervez a nemzetek fővárosai között.

Macron kormánya a zöld átállás jegyében igyekezett helyreállítani Franciaország néhány éjszakai vonatjáratát, például Párizs és Nizza között. A francia elnök azt is mondta, hogy betiltaná a belföldi repülőjáratokat olyan esetekben, amikor rendelkezésre áll egy 2,5 óránál rövidebb vasúti alternatíva, de az intézkedés még nem lépett hatályba.

Jelenleg Párizs és Berlin között legalább 8 órát, de gyakran sokkal többet kell utazni vasúton. Párizst és Frankfurtot már most is nagy sebességű vonat köti össze.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 16:50
×
×
×
×