eur:
389.52
usd:
361.58
bux:
68420.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Dr. Buzz Aldrin/Twitter

A 93. születésnapján mondta ki a boldogító igent az amerikai legenda

Hosszú élete egyik legboldogabb napjáról Twitter-oldalán számolt be az idős űrhajós.

Az 1969-es, Apollo-11 küldetés egyik űrhajósa, Buzz Aldrin a 93. születésnapján vezette oltár elé kedvesét, a hatvanhárom éves üzletasszonyt, Anca Faurt – írja a Hirado.hu.

Az egykoron a Holdra is eljutó– és az Egyesült Államokban roppant népszerűségnek örvendő – Aldrinnak ez a negyedik házassága. Korábbi házasságából született gyermekei révén négy dédunokája van az egykori űrhajósnak.

Hosszú élete egyik legboldogabb napjáról Twitter-oldalán számolt be az idős űrrepülő.

Aldrin 1969. július 20-án, mintegy 20 perccel Neil Armstrong után lépett második emberként a Holdra, az eseményt 600 millió ember nézte a tévében, ami akkor rekordnak számított. A történelmi eseményről készült fotókon majdnem mindenütt Aldrin látható, mivel az elsőként az égitestre lépő Armstrong feladata volt a fényképezés, utóbbinak a Holdon tett első lépéseiről alig van felvétel.

Aldrin akilencvenes években lemerült az Észak-Atlanti-óceánc fenekére egy mini-tengeralattjáróban, hogy megnézze a Titanicot. Néhány évvel később pedig ellátogatott az Északi-sarkvidékre egy orosz jégtörőhajó fedélzetén. 2016-ban hegyibetegség miatt kellett kimenekíteni az Antarktiszról, de az akkor 86 éves kalandor még így is rekordot állított fel azzal, hogy a legidősebb emberként járta meg a Déli-sarkot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×