eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőrök kísérik Andrew Tate amerikai influenszert (j2) és fivérét, Tristant (j) egy bukaresti bíróságra, ahol folytatódik a meghallgatásuk 2023. január 10-én. Az egykori küzdősportolót az ügyészek azzal vádolják, hogy nőket toborzott, szállásolt el és használt ki, és pornográf tartalmak készítésére kényszerítette őket. A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) december 29-én 5 lakásban végzett házkutatást. 4 személyt (két brit és két román állampolgár) gyanúsítanak azzal, hogy 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy Románia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és más államok területén emberkereskedelmet folytassanak.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Tinik mutatták meg, hogy hálózta be a fiatal lányokat a két ismert influenszer

A BBC két román tinédzsert is megszólaltatott, akiket a két Tate-testvér az Instagramon keresett meg. A testvérpár tagjainak előzetes letartóztatását február 27-ig hosszabbította meg a román ügyészség.

Daria Gusa 16 éves iskolás volt, amikor a nála húsz évvel idősebb Andrew Tate-től egyszer csak privát üzenetet kapott az Instagramon. "Annyit írt, hogy román lány, és egy flörtölő emojit tett az üzenete végére. Nem értettem, a fiókom privát volt, mindössze 200 követővel" – árulta el a lány a BBC cikkében.

"Egyértelmű volt, hogy még iskolás vagyok, a profilomon szerepelt az is, hova járok. Szerintem a lehető legnaivabb és legártatlanabb lányokat kereste" – tette hozzá. A BBC látta is az üzenetet, melyet Tate-től kapott.

Daria egy román politikus lánya, jelenleg az Egyesült Királyságban él: el meri mondani, mi történt vele, míg sokan hallgatnak. A két Tate-fivért jelenleg 30 napos előzetes letartóztatásban tartják,

a vád ellenük emberkereskedelem és nemi erőszak, amit mindkét férfi tagad.

Tate korábbi videóiban leírta, mit gondol arról, hogyan kell egy nőt az Instagramon megszólítani. Szerinte meg kell kérdezni, hova valósiak, és egy szokatlan emojit is az üzenet végére kell tenni. Pont ez történt Dariával is, akinek sokan nem hitték el, hogy Andrew Tate megkereste. A tinédzser szerint a vele egykorú fiúk egy része idoljának tekinti Tate-et, amit nagy gondnak tart.

"Az nem lehet, hogy 20 év múlva 20 millió Tate éljen köztünk"– fogalmazott.

Tate egy online kurzusában nyilvánosan elmondta, hogy azok a nők, akik szexmunkát végeznek vállalkozása számára, korábban mind a "barátnői" voltak. Találkozgattak, lefeküdt velük, majd megvárta, míg úgy beleszerettek, hogy bármit megtegyenek neki – akkor vette rá őket a webkamerás szexmunkára. Korábban arról is beszélt, hogy

nem randizna 25 év fölötti nővel.

Egy másik, személyazonosságát titokban tartani kívánó lányt 17 évesen keresett meg Tristan Tate az interneten – a lány ekkor 19 évesnek állította magát. Annyit írt neki, "gyönyörű vagy".

"Tudom, hogy ez volt a módszere, másoknak is ezt írta. Mindig így elegyedik szóba a lányokkal" – mondta a lány, akinek egy barátnőjének is ugyanezt írta Tristan Tate.

Vádat még nem emeltek ellenük

Andrew Tate egy kurzusa szerint ez egy jó nyitómondat, ezután azt kell írni, hogy miért rejtőzik előle a nő, amire ő azt fogja válaszolni, hogy nem rejtőzik. A neve eltitkolását kérő lány pont ezt tette, mire Tate meghívta, hogy autókázzon vele. Ezt már nem tette meg.

Abban nincs törvényellenes, hogy felnőtt férfiak fiatal lányoknak írjanak az interneten, de úgy tűnik, a Tate fivéreknek ez volt a módszerük annak érdekében, hogy szexmunkásokat szerezzenek.

A BBC nem tudta megerősíteni, hogy az általa látott üzeneteket valóban a két testvér írta, de megkereste ügyvédeiket.

A két férfi még előzetes letartóztatásban van, de Andrew Tate nevében valaki továbbra is posztol a közösségi médiában. Vádat még nem emeltek a testvérekkel szemben.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×