eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Rendőrök kísérik Andrew Tate amerikai influenszert (j2) és fivérét, Tristant (j) egy bukaresti bíróságra, ahol folytatódik a meghallgatásuk 2023. január 10-én. Az egykori küzdősportolót az ügyészek azzal vádolják, hogy nőket toborzott, szállásolt el és használt ki, és pornográf tartalmak készítésére kényszerítette őket. A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) december 29-én 5 lakásban végzett házkutatást. 4 személyt (két brit és két román állampolgár) gyanúsítanak azzal, hogy 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy Románia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és más államok területén emberkereskedelmet folytassanak.
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Másfél milliárd forintnyi vagyont foglaltak le a román hatóságok egy influenszertől

Andrew Tate-et nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel is gyanúsítják.

Motorok, luxusórák és rengeteg készpénzt különböző valutákban: az összérték 18 millió lej, azaz mintegy másfél milliárd forint. Mindezt Andrew Tate internetes személyiségtől és testvérétől foglalták le a román hatóságok azt követően, hogy a párost őrizetbe vették.

Egy videón az látható, amint a román hatóságok egy jókora"Tate" felirattal díszített telepen több, nagy értékű járművet, köztük egy Rolls Royce-t, egy BMW-t és egy Mercedes Benz-t foglalnak le - írja a CNN.

Emberkereskedelem a vád ellene

Andrew Tate-et és testvérét, Tristan Tate-et decemberben vették őrizetbe Romániában, mert az ügyészség emberkereskedelem és nemi erőszak vádjával indított eljárást ellenük. A román hatóságok közölték, hogy a rendőrség a nyomozás részeként öt házkutatási parancsot adott ki öt otthonra, és négy gyanúsítottat - két britet valamint két románt - vett őrizetbe.

Előzetes letartóztatásuk eredetileg 24 órára szólt, ám ezt később 30 napra hosszabbította meg az ügyészség.

A vád szerint a négy férfi olyan bűnszövetkezetet üzemeltetett, amely Romániától Nagy-Britannia érintésével egészen az Amerikai Egyesült Államokig ért és emberkereskedelemmel foglalkozott.

Félrevezették a nőket

A vádak szerint a testvérek azzal csalta nőket Romániába, hogy elhitették velük: együtt élnek majd. esetleg össze is házasodnak. Ehelyett azonban erőszakkal kizsákmányolták őket. Legalább hat áldozata volt a bánszövetkezetnek, akik közül egyet legalább két alkalommal meg is erőszakolt az egyik vádlott 2022 márciusában.

Milliók követték az interneten

A korábbi kickbokszoló Andrew Tate az interneten férfi dominanciáról, női alárendeltségről és vagyonról tett ellentmondásos nyilatkozatai révén lett ismert: támogatta a nőkkel szembeni erőszakot is.

Tiktok-profilján elérte a 11,6 millió követőt is,

mielőtt lekapcsolták azt. Letartóztatása előtt Greta Thunberg klímaaktivistával bonyolódott szóváltásba, melyben egy válaszvideót is készített.

Az interneten hamar terjedni kezdett, hogy az abban látható pizzásdobozok segítettek a román rendőröknek letartóztatni a férfit, de később kiderült, hogy a dobozoknak ebben nem volt szerepe.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×