eur:
370.99
usd:
344.59
bux:
47168.33
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
Fotó: Мункач футбольна академія
Nyitókép: Мункач футбольна академія

Súlyos, magyarellenes sérelem ért egy fociakadémiát

Leszerelték a magyar nyelvű táblákat a derceni Munkács Futball Akadémia oldaláról. Az sportintézményt Magyarországról finanszírozzák.

A munkácsi járásban számos közintézményről eltávolították a magyar zászlókat és feliratokat. Köztük van a magyarországi fenntartású Munkács Futball Akadémia is.

A 2,6 milliárd forintnyi magyarországi támogatással felépített Munkács Futball Akadémián még az egyesület címerének magyar feliratát is letakarták.

Az akadémián egyébként főként Ukrajna más megyéiből érkező fiatalok tanulnak, kárpátaljaiak csak kisebb számban, ezek közül pedig

alig-alig akad egy-egy magyar anyanyelvű növendék.

A Kárpátalja.ma azt írja, hogy a feliratok eltávolítása csupán a kezdetnek tűnik. Több magyar vezetőt is előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül távolítottak el a pozíciójából. Menesztették állásából többek között Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját, ahogy a derceni kultúrház is vezető és dolgozók nélkül maradt.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Fontos megállapodás született, remekelnek a tőzsdék

Gazdasági adatok tekintetében ma az inflációs és kamatemelési kilátások szempontjából kifejezetten fontos átfogó havi munkaerőpiaci statisztika érkezik majd Amerikából – tegnapi információ ehhez kapcsolódóan, hogy a várakozásokat alulmúlva nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban, ez pedig azt mutatja, hogy a munkaerőpiac még mindig feszes. Kedvező hír a tengerentúlról, hogy az amerikai szenátus tegnap este elfogadta a Joe Biden elnök által támogatott kétpárti törvényt, ami felemeli az államadósság 31 ezer milliárdos felső határát, és ezzel elkerüli az ország a fizetésképtelenséget. Ami pedig a részvénypiaci folyamatokat illeti, az adósságplafon-dealt értékelve jó hangulatú kereskedést láthatunk Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×