eur:
392.68
usd:
366.08
bux:
66803.58
2024. április 25. csütörtök Márk
Fotó: Мункач футбольна академія
Nyitókép: Мункач футбольна академія

Súlyos, magyarellenes sérelem ért egy fociakadémiát

Leszerelték a magyar nyelvű táblákat a derceni Munkács Futball Akadémia oldaláról. Az sportintézményt Magyarországról finanszírozzák.

A munkácsi járásban számos közintézményről eltávolították a magyar zászlókat és feliratokat. Köztük van a magyarországi fenntartású Munkács Futball Akadémia is.

A 2,6 milliárd forintnyi magyarországi támogatással felépített Munkács Futball Akadémián még az egyesület címerének magyar feliratát is letakarták.

Az akadémián egyébként főként Ukrajna más megyéiből érkező fiatalok tanulnak, kárpátaljaiak csak kisebb számban, ezek közül pedig

alig-alig akad egy-egy magyar anyanyelvű növendék.

A Kárpátalja.ma azt írja, hogy a feliratok eltávolítása csupán a kezdetnek tűnik. Több magyar vezetőt is előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül távolítottak el a pozíciójából. Menesztették állásából többek között Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját, ahogy a derceni kultúrház is vezető és dolgozók nélkül maradt.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×