eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Pingtung megye, 2016. augusztus 25.A tajvani hadsereg egyik F-16 Falcon típusú vadászbombázó repülőgépe a 32. alkalommal megrendezett Han Kuang (Kínai Dicsőség) fedőnevű hadgyakorlaton a dél-tajvani Pingtung megyében 2016. augusztus 25-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Nyitókép: (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)

Kaphatnak a törökök amerikai vadászgépeket - ha akarnak

40 új vadászgép eladásáról, valamint a török légierő 79 ilyen típusú repülőgépének korszerűsítéséhez szükséges alkatrészek szállításáról van szó.

Az amerikai kormány a kongresszus engedélyét kéri F-16-os vadászrepülőgépek eladásához Törökországnak. A nem hivatalos megkeresés az ügyben már meg is történt - közölték amerikai kormányzati források.

Értesülések szerint 40 új vadászgép eladásáról, valamint a török légierő 79 ilyen típusú repülőgépének korszerűsítéséhez szükséges alkatrészek szállításáról van szó. Az Egyesült Államok továbbá 900 levegő-levegő rakétát is eladna Törökországnak.

Nem kizárt, hogy a fegyvereladásokról szóló döntés egybeesik Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter január 17-18-ára tervezett amerikai látogatásával.

Az F-16-osok Törökországnak történő eladásáról szóló döntéssel egyidejűleg az amerikai törvényhozók legalább 30, ötödik generációs F-35-ös vadászgép eladását engedélyezhetik Görögországnak, amivel csökkenthetik Athén elégedetlenségét a Washington és Ankara közötti ügylet miatt.

Ankara azután jelentette be az F-16-os repülőgépek beszerzésével kapcsolatos szándékát, hogy az orosz S-400-as légvédelmi rakétarendszerek vásárlása miatt kizárták az ötödik generációs F-35-ös vadászbombázók gyártásának amerikai programjából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×