eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Magyar Honvédség újbeszerzésű Leopard 2A4HU harckocsija (b) a német Krauss-Maffei Wegmann (KMW) GmbH & Co. KG. müncheni gyárában tartott bemutatón 2020. július 3-án. Ebből a típusból összesen 12 darab érkezik hamarosan, majd további 44 darab Leopard 2A7+HU (b2) harckocsit pedig 2023-tól szállítanak hazánkba.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ultramodern lengyel Leopardokat kap Ukrajna

Nemzetközi szerződés alapján német Leopard harckocsikat szállít Lenygelország Ukrajnába.

A Leopard harckocsi szállítását a lengyel elnök jelentette be. A harckocsik Lengyelországból érkeznek. Andrzej Duda találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és ezután közölték a hírt.

Első körben a lengyelek 10-14 Leopard 2-est adnak az ukránoknak, azt nem tudni pontosan, melyik típusváltozatból.

Ukrajna orosz megtámadása után Lengyelország már T-72 szovjet típusú harckocsikat, lőszert, Krab önjáró lövegeket és Grot rohamlövegeket is szállított Ukrajnának.

Magyarországra 2020-ban érkeztek német Leopard harckocsik. Az akkori megállapodás szerint Magyarország összesen 44 darab új Leopard 2A7+-t vásárolt és 12 darab felújított Leopard 2A4-est lízingelt. Ezek közül érkezett meg két és fél éve az első négy harci jármű Tatára.

Az eseményről akkor az Infostarton is beszámoltunk. Benkő Tibor akkori honvédelmi miniszter az átadón arról beszélt, hogy az új eszközökkel a Magyar Honvédség megkezdi páncélos fegyvernemének fejlesztését a 21. század követelményeinek megfelelően. Az új páncélosok a 40 éve rendszerben lévő orosz T-72-eseket váltják le.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×