eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Leopard 2A4 típusú harckocsik dinamikus bemutatója a tatai Klapka György laktanyában tartott harckocsizó fegyvernemi napon 2022. július 25-én.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Leopardok a magyar utakon

A Magyar Honvédség (MH) 25. Klapka György Lövészdandárja Leopard 2A4HU vezetési gyakorlatot tart december 5–8. között a szomódi „B” gyakorlótéren – közölték a magyar fegyveres erők az MH közösségi oldalán.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár Leopard 2A4HU vezetési gyakorlatot tart december 5–8. között a szomódi „B” gyakorlótéren, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra lehet számítani, amiért a lakosság türelmét és megértését kéri a Magyar Honvédség a honlapján – szúra ki az Index.

A harcjárművek átcsoportosítása során megnövekedett katonai járműforgalom várható az alábbi időpontokban és menetvonalon:

  • december 5-én (hétfőn) 08.30–09.00 óra között Tata, Klapka György laktanya – Szomód „B” gyakorlótér,
  • december 8-án (csütörtökön) 14.00–14.30 óra között Szomód „B” gyakorlótér – Tata, Klapka György laktanya.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Címlapról ajánljuk
A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború - mondta Menczer Tamás

"A közel-keleti konfliktusból is könnyen lehet világháború" - mondta Menczer Tamás

Magyarország békéjének, biztonságának és békepártiságának megőrzése folyamatos küzdelem - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, amelyben a közel-keleti háború veszélyeiről is beszélt.

Precedens értékű ítélet: Svájcban életveszélybe sodorják az idős nőket

Példa nélküli ítéletet hozott az Emberi Jogok Európai Bírósága (ECHR), amikor helyt adott 2500, 70 évnél idősebb svájci nő keresetének. A keresetük szerint kormányuk nem tett eleget a klímaváltozás elhárításáért és „gyenge fellépése alapvető emberi jogokat sért”. A döntés megnyitja az utat hasonló perek előtt más európai országokban is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×