eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
BAKHMUT, UKRAINE - DECEMBER 26: A flack jacket of a wounded Ukrainian soldier filled with ammunitions outside an hospital on December 26, 2022 in Bakhmut, Ukraine. A large swath of Donetsk region has been held by Russian-backed separatists since 2014. Russia has tried to expand its control here since the February 24 invasion.  (Photo by Pierre Crom/Getty Images)
Nyitókép: Pierre Crom/Getty Images

Mintha hollywoodi filmjelenet lenne, de Bahmutnál ez ma a valóság – videó

A városnak nincs különösebb stratégiai jelentősége, az orosz erők mégis itt koncentrálják fő erőiket.

Hollywoodi filmnek tűnhet, de ez csak egy út Bahmutba, egy kelet-ukrajnai városba, amelyet az oroszok hónapok óta próbálnak elfoglalni – olvasható az alább látható videóhoz fűzött kommentárban. A felvételt az In Ukrain nevű Facebook-oldal tett közzé.

Ismeretes, a Donyecki területen fekvő Bahmut az ukrán hadsereg szeptemberi harkivi ellentámadása után vált fő hadszíntérré, az oroszok lényegében augusztus óta próbálják bevenni heves harcok árán. Az ukrán elnök szerint itt – és Szoledarban – zajlottak eddig a legsúlyosabb összecsapások az Oroszországgal vívott háborúban.

A városnak nincs különösebb stratégiai jelentősége, az orosz erők mégis itt koncentrálják fő erőiket. Céljuk az ukránok kivéreztetése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×