eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója látogatást tesz a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2021. augusztus 13-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 végén kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Elon Musk újabb tízezer Starlink terminált szállít Ukrajnának

A SpaceX adományának segítségével fenntartható lehet a telekommunikáció akkor is, ha egy újabb orosz támadás miatt nagyszabású villamosenergia-kiesés történne.

"A SpaceX és Musk gyorsan reagálnak a problémákra, és segítenek nekünk" - idézte a Bloomberg hírügynökség az ukrán digitális átállási minisztert. Mihajlo Fedorov elmondta, hogy közvetlenül tárgyalt Muskkal.

"Arról biztosított minket, hogy folytatja Ukrajna támogatását. Amikor legutóbb tömeges áramkiesés volt nálunk, még aznap írtam neki, ő azonnal reagált, és már tett is bizonyos lépéseket" - mondta Fedorov.

A miniszter szerint a következő hónapokban

Ukrajna tízezer Starlink terminált fog kapni, amelyek internetes jeleket küldenek műholdon keresztül.

Az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta az ukrán hatóságok eddig már 22 ezer Starlink terminált kaptak - hangsúlyozta Fedorov, hozzátéve, hogy az új szállítmányról még nem írták alá a szerződést. Mindazonáltal - mondta - több európai uniós ország kész finanszírozni a Starlink terminálok szállítását, így eddig a pénzügyi kérdések rendezve vannak. Ami a jövőbeni szállítmányokat illeti, finanszírozásukhoz további segítséget kell találni - tette hozzá.

Elon Musk február végén közölte, hogy hozzáférést biztosít globális Starlink műholdas kommunikációs rendszeréhez Ukrajna területén, és elküldte oda első termináljait. Október közepén arról tett bejelentést, hogy nem tudja a végtelenségig finanszírozni a Starlinket Ukrajnában, de később mégis azt közölte, hogy folytatja az ukrajnai finanszírozást, tekintet nélkül pénzügyi veszteségeire.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×