eur:
394.99
usd:
370.67
bux:
65121.89
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Unsplash

Kémkedésért ítéltek el amerikai Twitter-dolgozókat

A szaúdi királyi család megbízásából szereztek információkat.

Három és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt az egykor a Twitternél dolgozó férfit, aki az ítélet szerint bűnös abban, hogy felhasználók után kémkedett a szaúdi királyi család megbízásából. Az ügynek további két gyanúsítottja is van, egyikük szintén a Twitternél dolgozott, egy szaúdi állampolgár pedig visszautazott az anyaországba, amellyel nincs az Egyesült Államoknak kiadatási egyezménye – írja a hwsw.hu.

A vád szerint az amerikai-libanoni kettős állampolgárt, Ahmed Abouammót 2014-ben kereste meg először egy összekötőtiszt, akitől nagy értékű ajándékokat fogadott el, illetve egyik rokonának a bankszámlájára rendszeresen nagyobb összeget utaltak azért cserébe, hogy a királyi családdal szemben kritikus Twitter-felhasználók nem publikus személyes adatait megszerezze és a szaúdiak rendelkezésére bocsátsa.

Abouammo, aki a Twitternél a közel-keleti és észak-afrikai médiakapcsolatokért volt felelős, 2015 májusában ugyan távozott a cégtől, de volt kollégáin keresztül továbbra is elérte, hogy bizonyos szaúdi fiókokról részletesebb információhoz jusson, sőt, az összekötőtiszt által megjelölt egyes posztokat is sikerült töröltetnie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×