eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin
Orosz légi csapásban megsebesült embereket kísérnek ukrán mentősök a dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 24-én. Az orosz erők az elmúlt napokban számos csapást mértek az ukrán fennhatóság alá november 11-én visszakerült város polgári infrastruktúrájára. Az áram és a vezetékes víz hiánya miatt sokan elhagyták Herszont.
Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Az ukránok is megszólaltak a halottaik számáról

Ursula von der Leyen szokatlan megszólalása után egy magas rangú tisztviselő nyilatkozott.

Legfeljebb 10-13 ezer ukrán katonát öltek meg az orosz invázió kezdete óta – közölte a BBC tudósítása szerint Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a Kanal 24 ukrán tévécsatorna műsorában.

A háborús helyzetre való tekintettel sem Ukrajna, sem Oroszország nem hajlandó nyilvánosságra hozni saját halottjainak számát, inkább egymáséiról beszélnek. Podoljak megjegyzéseit az ukrán hadsereg sem erősítette meg.

A múlt hónapban Mark Milley amerikai vezérkari főnök arról beszélt, hogy a háború kezdete óta körülbelül 100 ezer orosz és ugyancsak 100 ezer ukrán katona halt vagy sebesült meg.

Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője szerdai videóbeszédében azt említette, hogy 100 ezer ukrán katonát öltek meg. Az EU Bizottság szóvivője azonban később tisztázta, hogy ez tévedés volt, és az adat a halottak és a sebesültek együttes vonatkozik. (Aztán a bizottsági videóból kivágták a kérdéses részt.)

A kijevi elnöki iroda vezetőjének tanácsadója júniusban azt mondta, hogy naponta 100-200 ukrán katona hal meg.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×