eur:
395.14
usd:
371.22
bux:
65302.71
2024. április 19. péntek Emma
Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó perének tárgyalásán a Moszkva szomszédságában fekvő Khimkiben 2022. augusztus 2-án. Grinert öt hónapja tartják előzetes letartóztatásban kábítószer-birtoklásáért. A Phoenix Mercury valamikori játékosát röviddel az ukrajnai háború előtt, február 17-én állították meg egy oroszországi repülőtéren, és nem sokkal később meg is vádolták kannabiszolaj szállításával. Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást a kosaras ellen, akire 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/REUTERS/Jevgenyija Novozsenyina

Mordvinföldi büntetőtelepre került az elítélt amerikai kosarasnő

Brittney Grinert ügyvédei már meg is látogatták az IK-2 munkatáborban.

Kannabiszolaj birtoklásáért ítélték el a női kosarast, aki fellebbezett a kilencévnyi szabadságvesztés ítélete ellen, de az orosz bíróság nem adott helyet kérésének.

Ügyvédei, Marija Blagovolina és Alekszandr Bojkov a látogatást követően közleményt adtak ki, melyben úgy fogalmaztak, Griner jól van és igyekszik erős maradni, miközben alkalmazkodik a megváltozott körülményekhez – írja a CBS News.

Azt is hozzátették, ez egy kihívásokkal teli időszak a sportoló számára.

Grinert november negyedikén szállították el a telepre: akkor még senki sem tudta, pontosan hol fogja letölteni büntetését.

Griner ügynöke, Lindsay Colas is úgy nyilatkozott, hogy ügyfele "próbál erős maradni", valamint köszönetet mondott a Biden-kormányzatnak és a Richardson Központnak, mert azon dolgoztak, hogy szabadlábra helyezzék.

Antony Blinken külügyminiszter júliusban azt mondta, hogy az Egyesült Államok javaslatot tett Griner és Paul Whelan amerikai tengerészgyalogos veterán szabadon bocsátására. Whelant 16 évre ítélték kémkedés vádjával, ami családja szerint hamis vád.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×