eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, a jobboldali Likud párt vezetője a párt eredményváró rendezvényén az előrehozott izraeli parlamenti választás napján, 2019. szeptember 17-én Tel-Avivban. Az első részeredmények rendkívül szoros versenyt mutatnak a Likud és a Beni Ganz vezette centrista Kék-fehér párt közt.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Már túl is van a győzelmi beszéden Benjámin Netanjahu

"...akkor nemzeti kormányt állítok fel, amely Izrael minden polgárával törődik" - mondta.

Benjámin Netanjahu szerda hajnali győzelmi beszédében Izrael minden polgáráról gondoskodó nemzeti kormányt ígért - jelentette a helyi média.

"Ha az exit pollok eredménye a tényleges választási eredményt tükrözi, akkor nemzeti kormányt állítok fel, amely Izrael minden polgárával törődik. Kiegyensúlyozott, felelős politikánk lesz, visszahozzuk a biztonságot, megfékezzük a drágaságot, még jobban kibővítjük a béke körét, Izrael helyzetét javítjuk a népek körében. Törődünk az indulatok csökkentésével a közbeszédben, a belső béke visszahozásával - mondta Netanjahu hajnali 3-kor elhangzott beszédében.

"Hatalmas győzelem kapujában állunk. A nép vissza akarja kapni a tőlünk elvett nemzeti büszkeséget, zsidó államot akar, stabil, gyakorlott kormányt. A kormányfőnek elsősorban a katonákkal kell törődni, felelősen kell eljárni, nem életeket áldozni fölöslegesen, nem akarunk szükségtelen kalandokba keveredni"- tette hozzá.

A szavazatok mintegy felének feldolgozásánál három kisebb pártot is a kiesés fenyeget, mert nem érték el a parlamentbe jutás 3,25 százalékos küszöbét. Szerda reggel a baloldali liberális Merec párt 3,17 százalékon, a Balaad nevű arab párt 2,75 százalékon, és a Raam nevű arab párt 2,47 százalékon áll.

A választási részvételi arány magas, 71,3 százalékos volt.

Az exit pollok világos, 62 mandátumos Netanjahu győzelmet ígértek, de a valós, végleges eredmények nyilvánosságra hozásáig több nap is eltelhet, ugyanis a keddi szavazás eredményeinek összesítése után megszámlálják a hivatalos kiküldetésben külföldön szavazók, valamint a katonák voksait.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×