eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Hírességek emlékeznek a királynőre – Mick Jaggertől Pelén át Barbra Streisandig

David Beckham porig sújtott, Mick Jagger a nemzet legjobban szeretett "nagyiját" gyászolja, Donatella Versace a viág egyik legkiválóbb asszonyát.

Az Egyesült Királyság uralkodójának, II. Erzsébetnek a halálára számos hollywoodi sztár, világhírű zenész és sportoló az interneten emlékezett, sokan közülük közös fotókkal.

A brit futball-legenda, David Beckham az Instagramon méltatta az elhunyt uralkodó érdemeit.

"Életének utolsó napjaiig méltósággal és odaadással szolgálta országát" – emlékezett Beckham, hangsúlyozva, hogy a királynő uralkodásával ösztönzött, és erőt sugárzott, a nehéz időkben pedig vigaszt nyújtott.

A többszörös Oscar- és Grammy-díjas brit zeneszerző és énekes, Elton John szoros kapcsolatokat ápolt a királyi családdal.

"Erzsébet királynő gyermekkorom óta egészen a mai napig életem része volt" – emlékezett a művész, aki Beckhamhez hasonlóan hangsúlyozta, hogy II. Erzsébet odaadóan, állhatatosan és emberi melegséggel vezette az Egyesült Királyságot.

"A királynő egész életemben mindig jelen volt" – emelte ki Mick Jagger, a Rolling Stones együttes frontembere.

Visszaemlékezett arra is, hogy annak idején a televízióban kis gyermekként nézte a királynő esküvőjét.

"Csodálatosan szép fiatal nő volt, aki mára a nemzet nagyon szeretett nagymamájává vált" – emlékezett fogalmazott Jagger.

"Ilyen ember nem lesz több a világon" – értékelte a leginkább a Rocky- és Rambo-sorozattal híressé vált amerikai színész és filmrendező, Sylvester Stallone, aki ugyancsak az Instagramon búcsúzott a királynőtől.

A királynőt az egész világ tisztelte – emelte ki a a világhírű énekes- és színésznő, Barbra Streisand. "II. Erzsébet az állandóságot jelentette valamennyiünk számára" - fogalmazott az amerikai híresség.

Akárcsak Barbra Streisand az Oscar-díjas Whopi Goldberg színésznő, valamint Janet Jackson énekesnő ugyancsak a királynővel készült közös fotót posztolta az interneten. "Mélységes alázatot érzetem iránta, alig hittem el, hogy az uralkodóval állok szemben" – emlékezett a színésznő.

Egy korábbi, a fiatal királynővel készült közös fotóval emlékezett Paul McCartney angol zenész, zeneszerző és producer, a Beatles együttes egykori tagja.

"Long live The King" – búcsúzott II. Erzsébettől McCartney.

A világ egyik legkiválóbb asszonyát veszítettük el – fogalmazott a a világhírű olasz divattervező, Donatella Versace. A királynő egész életével ösztönzőt nyújtott valamennyiünk számára - tette hozzá.

Az egykori kiváló labdarúgó, a brazil Pelé egy sor, a királynővel készült közös fotót tett közzé. A 81 éves, háromszoros világbajnok volt futballista emlékezett arra, hogy először 1968-ban találkozott II. Erzsébettel, és azóta nagy csodálója. Tetteivel az uralkodó generációknak mutatott példát. Ez az örökség soha nem évül el – fogalmazott Pelé.

A királynőre emlékező összeállításunkat itt találja:

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×