eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Manapság kivételesen becsesnek számító kincsen ül Görögország

Míg Európa más részeit súlyos aszály sújtja, Görögországban különösen sok eső esett ezen a nyáron, és rég nem látott szintet ért el a víztározók töltöttsége.

Az EYDAP görög vízszolgáltató közlése szerint Athén környékén, ahol az ország lakosságának több mint egyharmada él, a víztározókban több a víz, mint évek óta bármikor, mintegy 1,14 milliárd köbméter.

Ráadásul az országban sok helyütt továbbra is esik az eső, sőt, a Skai rádióállomás azt jelentette, hogy Görögország legmagasabb hegyén,

az Olümposzon még havazott is.

A tározók kiemelkedő töltöttsége az elmúlt hetek, hónapok bőséges, olykor igen heves esőzéseinek köszönhető, ami a görög meteorológusok szerint szokatlan jelenség az évnek ebben az időszakában. Az eső szinte folyamatosan zuhogott Krétán, a Peloponnészoszi-félszigeten, valamint az amúgy meglehetősen száraz Kikládok szigetein, például Míkonoszon, Naxoszon és Pároszon is.

A heves esőzések egyes helyeken áradásokat, valamint áramkimaradásokat okoztak, néhány helyen pedig a gazdák jégesőre és havas esőre panaszkodtak, ami tönkretette a termést.

Tavaly nyáron Görögország pusztító erdőtüzekkel küzdött, amelyek több tízezer hektárnyi területet perzseltek fel, idén azonban az esőzések jelentősen mérsékelték a tűzveszélyt. Ennek köszönhetően a tűzoltóság alacsony vagy enyhén emelkedett kockázatúnak minősítette az idei erdőtűzveszélyt az egész országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×