eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
MOSCOW, RUSSIA - JUNE 12: (RUSSIA OUT) People visit a newly opened fast food restaurant in a former McDonalds outlet in Pushkinskaya Square, on June 12, 2022 in Moscow, Russia. The first of the former McDonalds restaurants has reopened under a new brand called Vkusno i tochka (Tasty and point) in Moscow, after the corporation sold its branches in Russia to a local businessman following sanctions after Russia invaded Ukraine. (Photo by Contributor/Getty Images)
Nyitókép: Contributor/Getty Images

Meki helyett "Fincsi" - megnyílt az új orosz gyorsétteremlánc

Viszlát, Big Mac, helló - mi is?

Miután a McDonald's először felfüggesztette üzletei működését, majd végül a lánc eladásával kivonult Oroszországból annak ukrajnai háborúja miatt, mintegy 850 étterem várta az újranyitást.

Az új lánc Вкусно и точка (Fonetikusan: Vkuszno – i tocska), magyarul "Finom - és pont" néven vasárnap indult be, az aznap megnyílt 15 gyorséttermet közel 50 követte hétfőn. A vállalat hetente 50-100 üzlet megnyitását tervezi, így június végére több mint 200 üzlet, a nyár végére már mind a 850 fogadna fogyasztókat.

Az arany M betűs logók helyett zöld alapon két, hasábburgonyára utaló narancssárga vonás és egy hamburgert szimbolizáló pirosas korong fogadja jelképként a látogatókat. Meg egy szlogen: "A név új, a szeretet a régi".

Az újramárkázott üzletek megnyitása – több mint három évtizeddel azután, hogy az amerikai burgeróriás először megjelent Moszkvában, a Kelet és Nyugat közötti szimbolikus "enyhülés" egyik állomásaként – egy újabb világrend kezdetét jelöli. Az eseményre egyébként épp Oroszország napján, a nemzeti büszkeség ünnepén került sor - tudósított a Reuters (június 12. 1994 óta az Orosz Föderáció állami szuverenitásáról szóló deklaráció elfogadásának napja).

Egyelőre korlátozott a kínálat, néhány ételt ugyanis logisztikai és csomagolási nehézségek miatt nem tudnak biztosítani a kínálatban. Emellett nem lesz többé egyebek között BigMac hamburger és a McFlurry fagylalt, vagyis azok a termékek, amiket mindenki a McDonald’s-hoz köt.

Oleg Parojev, a cég vezérigazgatója közölte, a kieső termékeket méltó módon tervezik helyettesíteni. A vállalat az ízeket a régiókhoz fogja igazítani, de az orosz McDonald's-utód kínálatában sem szerepel az alkohol.

A termékek árai valamennyivel alacsonyabbak, mint a Mekinél voltak.

A burgerek ízei egy 15 éves, Szergej néven említett fiatal szerint változatlanok, ő a kóla ízélményében talált változást.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×