eur:
392.85
usd:
372.79
bux:
55919.92
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: Pixabay

Hónapokra sült krumpli nélkül maradt az "orosz McDonald's"

A McDonald's az ukrajnai invázió elleni tiltakozásul vonult ki Oroszországból, június közepén nyíltak meg az éttermek helyén az első orosz Вкусно и точка - magyarul "Finom - és pont" - üzletek.

Az arany M betűs logók helyett azóta zöld alapon két, hasábburgonyára utaló narancssárga vonás és egy hamburgert szimbolizáló pirosas korong fogadja jelképként a látogatókat - ám a hírek szerint sült krumpli már nem jut nekik, ugyanis burgonyahiány van - írta a BBC alapján a hvg.hu.

A TASZ orosz hírügynökségnek adott nyilatkozatában a vállalat kifejtette, hogy 2021-ben gyenge termést hozott a sült krumpli készítéséhez szükséges burgonyafajta. A vállalat nemhogy orosz forrásból nem tudja pótolni a köretet, még külföldi piacokról sem sikerült importálni.

A készlet pótlása bizonytalan, akár őszig is eltarthat - írta a Daily Mail alapján a vg.hu, hozzátéve, hogy a brit lap beszámolója szerint a színvonal az éttermekben nem a régi: a vásárlók arra panaszkodnak, hogy penészes a hamburger, sőt volt, aki rovarlábakat is talált benne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×