eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Leemelnek egy vasúti kocsit a sínről a dél-németországi Garmisch-Partenkirchen közelében történt vonatbaleset helyszínén 2022. június 4-én, egy nappal a Münchenbe tartó regionális vonatjárat kisiklása után. A balesetben legkevesebb négy ember életét vesztette, hatvan ember került kórházba, közülük tizenhat súlyos sérülésekkel.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Sabine Dobel

Már öt halálos áldozata van a német vonatbalesetnek

Szombaton még mindig kutattak a bajorországi vonatbalesetben eltűntek után, a halálos áldozatok száma ötre emelkedett, és negyven sérült áldozatról tudnak.

Délelőttre vártak a helyszínre egy nagy teljesítményű darut, mert addig két kísérlet is sikertelen volt, amelyben fel akarták emelni a sérült kocsikat - jelentette a dpa hírügynökség a helyszínről. A nap folyamán egy újabb holttestet emeltek ki a roncsok alól. Az ötödik áldozat korát nem közölték, egyes médiahírek szerint egy diák fiúról van szó, de a rendőrség ezt nem erősítette meg.

A Münchenbe tartó személyvonat három kocsija péntek délben siklott ki és borult fel Burgrain faluban, Garmisch-Partenkirchen közelében, egyelőre nem tudják, mi okból.

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta szombat reggel: nem tudják kizárni, hogy a felborult kocsik alatt még vannak emberek, de ha vannak, számuk tíz alatt van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×