INFORÁDIÓ
2022. június 27. hétfő
László

oroszország

beutazási tilalom

ukrajna

háború

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának nyújtandó további biztonsági segélyekről beszél a washingtoni Fehér Házban 2022. március 16-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.

Oroszország kitiltja az amerikai elnököt, a külügyminisztert és a CIA igazgatóját is

Infostart / MTI

Újabb kanadai nevek is kerültek a moszkvai szankciós listára.

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is - közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az "ellenséges amerikai lépéseket"

"Az Egyesült Államok által folyamatosan bevezetett szankciókra válaszul hozzunk nyilvánosságra azoknak az amerikaiaknak a névsorát, akiknek állandó jelleggel tilos a beutazás az Oroszországi Föderáció területére" - olvasható a külügyminisztérium honlapján megjelent közleményben.

A most első ízben közzétett teljes névsorban az elnök és a külügyminiszter neve mellett szerepel William Burns, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) főnöke és Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, valamint több más amerikai vezető neve, akiknek a beutazási tilalmáról az orosz külügyminisztérium korábban döntött.

Korábban Antony Blinken, Lloyd Austin védelmi miniszter és William Burns nevét tették közzé.

"Hangsúlyozzuk, hogy a Washington által tett ellenséges lépések, amelyek bumerángként csapnak vissza az Egyesült Államokra, a jövőben is megfelelő viszonzásra találnak" - olvasható az orosz külügyi közleményben.

A külügyminisztérium egy másik közleményben tudatta, hogy a beutazási tilalommal sújtott kanadaiak listájára felvett huszonhat új nevet, közöttük védelmi minisztériumi és hadiipari vezetőkét, valamint Sophie Gregoire Trudeau, Justin Trudeau miniszterelnök feleségéét.

Az új kanadai listát azután tették közzé, hogy Kanada törvénytervezetet terjesztett be, amely megtiltaná a beutazást Vlagyimir Putyin elnöknek, valamit a kormány és a hadsereg mintegy ezer tagjának.

Az újabb listán szerepel Jocelyn Paul, Eric Kenny és Angus Topshee, a kanadai hadsereg, a légierő és a haditengerészet nemrégiben kinevezett vezetőjének, valamint több cég, így a Lockheed Martin és a Raytheon kanadai leányvállalata igazgatóinak a neve.

A korábbi szankciókra válaszul Oroszország már megtiltotta a belépést Justin Trudeau kormányfő, Chrystia Freeland pénzügyminiszter és több száz kanadai számára.

Nyitókép: MTI/AP pool/Patrick Semansky
A címlapról ajánljuk

Vlagyimir Putyin elutazik

Az orosz elnök a jövő héten Tádzsikisztánba és Türkmenisztánba látogatva az ukrajnai háború...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018