eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Orosz katonai jármű a délkelet-ukrajnai Mariupol kikötőjében, az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaság területén 2022. április 29-én.
Nyitókép: MTI/AP

A brit hírszerzés szerint az orosz erők jelentős része harcképtelenné vált

Óriási veszteségeket szenvedett el az orosz haderő Ukrajnában a háború több mint kilenc héttel ezelőtti kezdete óta, az orosz csapatok jelentős része harcképtelenné vált a brit hírszerzés hétfőn közölt adatai szerint.

A konfliktus kezdetén Moszkva több mint 120 harcászati zászlóaljat telepített Ukrajnába, nagyjából a teljes szárazföldi haderejének 65 százalékát. A brit katonai hírszerzés szerint valószínű, hogy ezeknek az orosz alakulatoknak több mint a negyede mostanra már harcképtelenné vált. Különösen egyes elitalakulatok, köztük az ejtőernyősök szenvedtek el súlyos veszteségeket.

A brit hírszerzés a Twitteren azt közölte, úgy véli, az orosz hadseregnek várhatóan több évbe telik majd az Ukrajnában elszenvedett veszteségeit helyreállítani.

A brit kormány hetek óta rendszeresen tesz közzé katonai hírszerzési anyagokat az ukrajnai háborúról. Moszkva azzal vádolja Londont, hogy ezzel célzott dezinformációs kampányt folytat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×