eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
2021. június 14-i kép a lengyelországi Turów szénbányájáról. Az Európai Unió Bírósága szeptember 20-i közleménye szerint napi 500 ezer euró, az Európai Bizottságnak kifizetendő pénzbüntetésre kötelezte Lengyelországot, amiért az nem szüntette be a lignitkitermelési tevékenységét a cseh-lengyel határon fekvő Turów szénbányában. A prágai kormány tavaly panaszolta be Lengyelországot az Európai Bizottságnál, amely az uniós bíróság elé vitte ügyet, mondván, hogy Lengyelország megsértette az uniós előírásokat. Az EU bírósága május végén elrendelte, hogy Lengyelország ideiglenesen függesszen fel minden tevékenységet a bányában.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Újabb bányarobbanás Lengyelországban - sokan eltűntek

A mentőcsapatoknak nincs kapcsolatuk a mélyben rekedt tíz bányásszal. A metánrobbanás 900 méteres mélységben történt.

Robbanás történt szombat hajnalban a dél-lengyelországi Zofiówka szénbányájában, tíz ember eltűnt - közölte a bányát üzemeltető Jastrzebiei Széntársaság (JSW).

A mentőcsapatoknak nincs kapcsolatuk a mélyben rekedt tíz bányásszal. A metánrobbanás 900 méteres mélységben történt.

Négy napon belül ez a második bányaszerencsétlenség volt Lengyelországban. Szerdán a szintén a JSW által üzemeltetett pnióweki bányában történt metánrobbanás. Ott már öt ember meghalt, húsz sérültet kórházba vittek, hatuk állapota továbbra is kritikus. A pnióweki szénbányában a mentést újabb robbanások miatt fel kellett függeszteni, miután a föld alatt rekedt bányászokat kereső mentők közül is többen megsérültek.

A zofiówkai szénbányában 2018-ban is történt hasonló szerencsétlenség, akkor öt bányász vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×