eur:
394.05
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Petr Fiala cseh, Orbán Viktor magyar, Boris Johnson brit, Eduard Heger szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök (b-j) a V4-ek és az Egyesült Királyság csúcstalálkozóján a londoni Lancaster House-ban 2022. március 8-án. A csúcstalálkozó fő témája az ukrajnai háború.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni

A visegrádi kormányfők és Boris Johnson londoni találkozója után jelentkezett a magyar miniszterelnök.

Véget ért a V4-es miniszterelnökök és Boris Johnson brit kormányfő találkozója, amelyet a magyar–brit kétoldalú találkozók követtek. A legfontosabb téma a háború volt – derült ki Orbán Viktor Facebookra feltöltött videonyilatkozatából.

"Az világos, hogy mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a háború minél hamarabb és tárgyalásos úton lezáruljon. Mind ők, mind mi minden erőfeszítést meg fogunk tenni a következő hetekben, hogy a béke helyreálljon" – mondta a miniszterelnök.

Kiemelte, hogy a gazdasági szankciók hatásait mindenki megszenvedi Európában, Magyarország sem kivétel. A szankciók kiterjesztése az energiaszektorra, az olaj- és gázszektorra szerinte aránytalanul nagy terhet jelentene Magyarország számára.

"Ezért világossá tettem, hogy mi elítéljük Oroszország fegyveres támadását, elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg. Ezért a szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni" – közölte a kormányfő, és hozzátette, jelenleg Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagy része Oroszországból érkezik, és a magyar családok 90 százaléka gázzal fűt.

"Gáz és olaj nélkül egyszerűen nem működik a magyar gazdaság" – zárta bejelentkezését Orbán Viktor,

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×