eur:
388.87
usd:
361.95
bux:
68599.59
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Az orosz elnök Twitter oldala

Oroszország atomfegyverekkel gyakorlatozott

Ballisztikus rakétákkal és manőverező robotrepülőgépekkel végzett szokásos éves gyakorlatot hajtott végre szombaton az orosz hadsereg, valamennyi eszköz eltalálta a kijelölt célpontokat - közölte honlapján a Kreml.

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője arról tájékoztatott, hogy a hadgyakorlatot, amelynek az indítására Vlagyimir Putyin adott utasítást, az orosz elnök mellett Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő is a Kreml szituációs terméből követte figyelemmel.

Lukasenka pénteken érkezett Moszkvába, hogy orosz hivatali partnerével tárgyaljon.

A gyakorlaton Kinzsal és Cirkon nevű hiperszonikus rakétákat is indítottak.

A hadászati gyakorlatot pénteken jelentette be az orosz védelmi minisztérium, amely közölte, hogy azon az orosz légi- és űrerő, a déli katonai körzet, a hadászati rakétaerő, az Északi Flotta és a Fekete-tengeri Flotta erői és eszközei vesznek részt.

A tárca szerint a műveletet már korábban betervezték a hadvezetés és az irányítás szervei, a hadihajók és a stratégiai rakétahordozók legénysége harckészültségének, valamint a hadászati nukleáris és nem nukleáris erők fegyverzete megbízhatóságának tesztelése céljából.

Arra a kérdésre, hogy a gyakorlatot nem kellett volna-e elhalasztani a nemzetközi feszültségre való tekintettel, Peszkov pénteken azt mondta, hogy jelenleg egy sor hadgyakorlat folyik, amelyek a szakértők és a külföldi országok számára "teljesen átláthatóak", ezért szerinte senkinek sincs oka aggodalomra.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×