eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sergio Mattarella olasz államfő sajtóértekezletet tart a római államfői rezidencián, a Quirinale-palotában 2019. augusztus 22-én. Mattarella bejelentette, hogy augusztus 27-ig ad időt a közös kormány alakításáról egyeztető pártoknak, új kormánytöbbség nélkül választásokat ír ki. Az elnök második napja konzultál a parlamenti pártok vezetőivel egy új kormánytöbbség kialakításáról azt követően, hogy Giuseppe Conte miniszterelnök lemondott.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Képtelen államfőt választani Olaszország

A harmadik fordulóban sem lett meg a szükséges többség.

Nem volt meg a szükséges számú szavazata egyik jelöltnek sem az olasz elnökválasztás harmadik, szerdai fordulójában.

A hétfői és a keddi fordulókhoz hasonlóan a szavazásra jogosultak egy része ezúttal is üres cédulát dobott az urnába, mivel a politikai táborok továbbra sem tudtak dűlőre jutni a közös jelölt személyében. Az olasz elnökválasztás első három fordulójában kétharmados többségre van szükség a jelölt megválasztásához.

A szerdai voksoláson Sergio Mattarellára, a hivatalban lévő, 80 éves államfőre - akinek megbízatása a jövő héten jár le, és már korábban kizárta, hogy második mandátumért induljon -, 125 politikus szavazott, míg a korábban esélyesnek tartott Mario Draghi kormányfő csupán öt szavazatot kapott. Az olasz lapok kommentárjai szerint ez jelzés arra, hogy az olasz politikai osztály valójában továbbra is inkább kormányfőként szeretné látni Draghit, mert ha mégis ő kerülne ki győztesen az elnökségért folytatott vetélkedésből, akkor Olaszországban előrehozott választást kellene tartani.

A szerdai szavazáson egyébként az üresen bedobott cédulák száma 400 volt.

Csütörtöktől, vagyis a voksolás negyedik napjától már elegendő lesz az abszolút többség, vagyis 505 szavazat megszerzése.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×