eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Leszállt két gép Hollandiában 18 friss omikronossal

A holland egészségügyi hatóságok szombati, végleges összesítése szerint tizennyolcan fertőződtek meg a koronavírus omikron variánsával két repülőgépen, amelyek a múlt héten érkeztek Hollandiába a Dél-afrikai Köztársaságból.

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) közleményében azt írta, hogy az utasok vizsgálata lezárult.

A 624 utasból 61 embernek lett pozitív a koronavírustesztje, közülük 18-an az omikron változattal fertőződtek meg. Érkezés után mindenkit karanténba helyeztek egy Amszterdam közelében lévő, őrzött hotelben.

Azok számára, akiknek a tesztje pozitív lett, de tünetmentesek, szombaton véget ér az elszigeteltség, míg a többieknek tovább kell karanténban maradniuk - közölte az RIVM.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak minősítette a nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánst. A WHO szerint az omikron gyorsabban terjedhet más változatokhoz képest, és az újrafertőződés fokozott kockázata is fennáll esetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×