eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orosz kémfőnök: rosszindulatú amerikai propaganda

Moszkva nem akarja megszállni Ukrajnát - jelentette ki.

Oroszország nem tervezi Ukrajna megszállását, minden ezzel ellenkező hír rosszindulatú amerikai propaganda - szögezte le Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója szombaton.

Amerikai, ukrajnai és NATO-tisztségviselők az elmúlt hetekben aggodalmuknak adtak hangot az orosz csapatok szokatlan mozgolódása miatt az ukrán határ közelében. Azt latolgatták, hogy a csapatösszevonások esetleg egy orosz támadást vetítenek elő.

"Mindenkit megnyugtatok, semmi ilyesmi nem fog történni"

- mondta Nariskin egy, az állami televízióban közvetített interjúban. Minden más "az amerikai külügyminisztérium rosszindulatú propagandája" - tette hozzá.

Előző nap az amerikai külügyminisztérium európai ügyekért felelős illetékese azt mondta: nem zárnak ki egyetlen lehetőséget sem, amikor a csapatösszevonásra adandó választ fontolgatják. Hozzátette: a NATO a jövő héten egyeztet a következő lépésről.

Moszkva többször megjegyezte: országhatáron belül úgy mozgatja az orosz csapatokat, ahogy neki tetszik, és nem kell aggódni az ilyen műveletek miatt. Oroszország egyúttal azzal vádolta Washingtont, Kijevet és az észak-atlanti katonai szövetséget, hogy provokatív és felelőtlen magatartást tanúsít határai közelében.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×