eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
21 January 2021, Saxony-Anhalt, Magdeburg: A snow leopard (Panthera uncia) lies yawning in its enclosure at Magdeburg Zoo. Photo: Klaus-Dietmar Gabbert/dpa-Zentralbild/ZB (Photo by Klaus-Dietmar Gabbert/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Photo by Klaus-Dietmar Gabbert/picture alliance via Getty Images

Koronavírus - Elpusztult három megfertőződött hópárduc egy nebraskai állatkertben

Koronavírus-betegség következtében a napokban elpusztult három hópárduc a nebraskai Lincoln Gyermek Állatkertben.

Az állatkert pénteken a Facebookon számolt be Ranney, Everest és Makalu haláláról. A hópárducok októberben fertőződtek meg koronavírussal, az állatkert azonban nem tudta kideríteni, hogyan kerültek kapcsolatba a fertőzéssel. Az állatorvosok szteroidokkal és antibiotikumokkal kezelték őket, de nem sikerült megmenteni az életüket.

Az állatkert két szumátrai tigrise, Axl és Kumar ugyancsak fertőzött lett, de meggyógyultak.

Az állatkert az állatok betegsége alatt is fogadott látogatókat.

Amerika-szerte számos hópárduc és más állat kapta el a koronavírus-fertőzést a pandémia alatt. Sok állatkertben be is oltották az állatok nagy részét a vírus ellen. A Lincoln állatkert nem közölte, hogy náluk oltották-e az állatokat koronavírus ellen.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×