eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
SANTA FE, NEW MEXICO - OCTOBER 22: A sign directs people to the road that leads to the Bonanza Creek Ranch where the movie Rust is being filmed on October 22, 2021 in Santa Fe, New Mexico. Director of Photography Halyna Hutchins was killed and director Joel Souza was injured on set while filming the movie Rust at Bonanza Creek Ranch near Santa Fe, New Mexico on October 21, 2021. The films star and producer Alec Baldwin discharged a prop firearm that hit Hutchins and Souza. (Photo by Sam Wasson/Getty Images)
Nyitókép: Sam Wasson/Getty Images

Baldwin-forgatás: szabotázzsal védekezik a fegyvermester

A fegyvermester Hannah Gutierrez ügyvédje szabotázsról beszél: Seth Kenney, akit a producerek kértek fel a filmben való segédkezésre, biztosította a forgatáson használt fegyvereket.

A férfi biztosította a fegyvereken túl a lőszerek nagy részét is a forgatáson. Kenney-nek Arizonában lőfegyverek és kellékfegyverek kölcsönzésével foglalkozó boltja van, és Gutierrez mentoraként tűnt fel a nő ügyvédje szerint a forgatáson. A Los Angeles Times megszellőztette sztori kapcsán a People magazin megpróbálta a férfit és a producereket is megszólaltatni, de senki nem kommentálta a hírt.

Egy forrás szerint Kenney javasolta a 24 éves Hannah Gutierrezt a film fegyvermesterének. Az a 45-ös Colt is az ő kölcsönzőjéből származott,, amelyből a Halyna Hutchins operatőr halálát okozó lövést Alec Baldwin leadta. A Los Angeles Times szerint hat forrás is ezt állítja.

Alaposnak vallja magát

"Hannah Gutierrez-Reed szeretne néhány pontot hozzátenni a Rust forgatásán történt lövöldözés körüli tragikus eseményekről szóló folyamatos beszámolókhoz. Először is, Hannah hihetetlenül biztonságtudatos volt, és nagyon komolyan vette a munkáját attól a pillanattól kezdve, hogy október 4-én elkezdte a munkát.

A színészeknek és Baldwin úrnak is tartott lőfegyver-használati tréninget, több tréningnapért küzdött, és rendszeresen hangsúlyozta, hogy soha ne fogjanak lőfegyvert emberre.

Hannah soha nem hitte volna, hogy éles lövedékek lehettek a vaktöltényes dobozban. Hogy ki és miért tette azokat oda, ez a központi kérdés" – fogalmazott a fegyvermester ügyvédje, Jason Bowles.

Szabotázst kiáltanak

Elmondása szerint Gutierrez elzárva tartotta a fegyvereket azon a napon is, amikor Hutchins meghalt, az ebédszünet ideje alatt is.

"Hannah mindent megtett a biztonságos forgatás érdekében. Mindig ellenőrizte a lőfegyverekbe aznap betöltött töltényeket, ezt közvetlenül azelőtt is megtette, hogy átadta volna a lőfegyvert David Halls rendezőasszisztensnek. Megpörgette a tárat, és megmutatta neki az összes töltényt, majd átadta neki a lőfegyvert. Senki sem számíthatott vagy gondolhatott arra, hogy valaki éles töltényeket tesz bele ebbe a készletbe" – folytatta az ügyvéd.

A fegyvermester korábban azt mondta, el sem tudja képzelni, hogy kerülhetett éles töltény a pisztolyba,

ő ugyanis vaktölténnyel töltötte meg, majd elzárta.

Bowles úgy fogalmazott a Newsweek cikke szerint, hogy azt gondolják, szabotázs történt a forgatáson, és Gutierrezt valaki bele akarta rángatni Hutchins halálának ügyébe.

Egy per biztosan elindul már

Eközben Serge Svetnoy, a Rust vezető technikusa, a néhai Hutchins egyik barátja beperli Alec Baldwint és a stáb más tagjait a nő halála miatt. Svetnoy, akit elmondása szerint alig valamivel tévesztett el a golyó, a BBC cikke szerint arról beszélt, hogy napokkal a baleset előtt látta a piszokban heverni a pisztolyokat, teljesen ellenőrizetlenül. Erre figyelmeztette is a felelősöket.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×