eur:
394.38
usd:
363.07
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Car dashboard with close up of speedometer
Nyitókép: Lukasz Kochanek/Getty Images

Túljárnak a trükköző gyorshajtók eszén

Van, ahol már duplán figyel a „nagy testvér”: más országokban is elterjedhet a spanyol rendőrök forradalmi módszere.

Idehaza is bevett, rossz szokás, hogy amint észreveszik a traffipaxot a sofőrök, azon nyomban lelassítanak, majd már gyorsítanak is vissza, miután elhagyták azt. A spanyol hatóságok az úgynevezett „keresztkamerás” módszerrel próbálják ennek elejét venni – írja a Vezess.hu.

A gyakorlatban mindez annyit tesz, hogy a sebességmérő-pontokon nemcsak egy kamerát helyeznek ki, hanem az elsőtől valamivel messzebb egy másodikat is. Az eddigi tapasztalatok alapján a trükközők a második traffipaxot túl későn veszik észre, és máris beleszaladnak a gyorshajtási bírságba – idézi a lap a La Repubblicát.

Hírek szerint a módszernek köszönhetően megtöbbszöröződött a lebukások száma, a hatékonyság pedig más európai országokban is felkeltette az egyenruhások érdeklődését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Burkoltan beintett az Európai Unió az ukránoknak

Az uniós országok az európai mezőgazdasági lobbik nyomására megállapodásra jutottak arról, hogy korlátozásokat vezetnek be az ukrán mezőgazdasági termékek EU-n belüli értékesítésére. Ez a döntés, amelyet az uniós vezetők közelgő csúcstalálkozója előtt hoztak, várhatóan jelentős, évente több mint 1 milliárd eurós bevételkiesést jelent Ukrajnának, ami a baromfi-, tojás-, cukor- és búzaexportra is hatással lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×