eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter

Halálbüntetés vár a kórház rémére

Négyrendbeli gyilkosságért ítéltek el kedden egy ápolót az Egyesült Államokban. Az ügyészség szerint a kórházban lábadozó betegek azután haltak meg, hogy a férfi szívműtétjüket követően levegőt fecskendezett ereikbe.

A 37 éves William George Davist azzal vádolták, hogy levegőt fecskendezett a négy beteg artériájába, miután 2017-ben és 2018-ban szívműtéten estek át a tyleri Christus Trinity Mother Frances kórházban. A műtétek utáni felépülés során a négy beteg megmagyarázhatatlan neurológiai problémák következtében meghalt – írja a hirado.hu.

William Yarbrough pulmonológus és belgyógyász a tárgyaláson elmondta, hogy az agyi szkennerek képeit megvizsgálva megállapította, hogy levegő volt az áldozatok agyának artériás rendszerében – ehhez hasonlót az orvoslásban eltöltött évtizedei alatt még soha nem tapasztalt. Kizárta a vérnyomásproblémákat vagy a levegő befecskendezésén kívül bármilyen más halálozási okot, és megállapította, hogy az eset csak a műtétek után történhetett, mivel a szövődmények a betegek lábadozása közben jelentkeztek.

Phillip Hayes védőügyvéd azzal érvelt az esküdtszéknek, hogy a kórháznak problémái voltak, és védence, Davis csupán bűnbak, akit azért vádoltak meg, mert ott volt, amikor a halálesetek bekövetkeztek.

Ezzel szemben Jacob Putman ügyész azt hangsúlyozta, hogy a kórház nem változtatott az eljárásain, és azóta nem történt hasonló incidens, hogy Davisnek megszűnt a munkaviszonya.

A Smith megyei esküdtszék körülbelül egy órán át tanácskozott, mielőtt bűnösnek találta az ápolót. Az ügyészek úgy tervezik, hogy az ítélethirdetés során halálbüntetést kérnek a férfira.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×