eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülője pilótafülkéjében ül, mielőtt felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.
Nyitókép: Virginia Mayo

Megkezdte Föld körüli szólórepülését a 19 éves Zara Rutherford

Ő lehet a legfiatalabb nő, aki egyedül megteszi az 51 ezer kilométeres távot.

Rutherford a belgiumi Courtrai repülőteréről szállt fel ultrakönnyű, Shark típusú repülőjével, és úgy tervezi, hogy 52 nap alatt körberepüli a Földet. Ha sikerül teljesítenie vállalkozását, ő lesz a legfiatalabb nő, aki egyedül megtette az 51 ezer kilométeres távot.

A világrekordot az amerikai Shaesta Waiz tartja, aki 2017-ben, 30 évesen repülte végig az utat.

A belga-brit Zara Rutherford 14 éves kora óta repül. Augusztus 11-én indult volna útnak, de az utolsó pillanatban elhalasztotta a felszállást, hogy egy új kamerarendszert szereljen a gépbe.

Wevelgem, 2021. augusztus 18.
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülője pilótafülkéjében ül (b), mielőtt felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.
MTI/AP/Virginia Mayo
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülője pilótafülkéjében ül (b), mielőtt felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat. MTI/AP/Virginia Mayo

Az út várhatóan 250 órányi repülési időt, összesen nagyjából három hónapot vesz igénybe. Zara Rutherford kétszer keresztezi majd az Egyenlítőt, egyszer az indonéziai Jambi, másodszor a világ másik felén, a kolumbiai Tumaco felett.

A pilóta azt tervezi, hogy pihenői során találkozik a helyi fiatalokkal, hogy átadja ismereteit a repülésről, különösen a lányoknak.

Az utat önerőből finanszírozza, Rutherford eladta az autóját, és szponzorokat keresett terve megvalósításához. A fiatal nő 600 eurót szán faültetési projektekre, hogy ellensúlyozza a repülésével járó káros szén-dioxid-kibocsátást.

Wevelgem, 2021. augusztus 18.
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülőjével felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat.
MTI/AP/Virginia Mayo
A belga-brit Zara Rutherford ultrakönnyű, Shark repülőjével felszáll a Kortrijk-Wevelgem repülőtérről a belgiumi Wevelgemben 2021. augusztus 18-án. A 19 éves nő rekordot akar beállítani azzal, hogy egyedül repüli körbe a világot. A tinédzser saját maga finanszírozza majd az utazást, szponzorok segítségével, és reméli, hogy körülbelül két-három hónap alatt teljesíti az utat. A világrekordot jelenleg Shaesta Waiz tartja, aki 30 évesen repülte végig az utat. MTI/AP/Virginia Mayo
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×