eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
London, 2017. június 27.A Google amerikai informatikai óriáscég logója a londoni iroda bejárata felett 2017. június 27-én. Az Európai Bizottság rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki a Google-ra a versenyszabályok megsértése miatt, miután a cég a Google Shopping kereskedelmi szolgáltatás találatait kiemelt helyen szerepelteti a keresési találatok között, eltereli a fogyasztókat versenytársaitól és potenciálisan megkárosítja a vásárlókat. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Rájár a Google-ra az orosz rúd

A cég nem távolított el tiltott tartalmakat, most épp ezért.

Tizennégymillió rubel (57 millió forint) bírsággal sújtotta a Google amerikai informatikai nagyvállalatot kedden egy moszkvai bíróság, mert a cég nem távolított el tiltott tartalmakat - közölte az illetékes törvényszék sajtószolgálata.

"Öt közigazgatási szabálysértésben találták vétkesnek a Google vállalatot" - ismertette a bíróság.

Ez nem az első alkalom, hogy megbírságolták az informatikai céget Oroszországban. Nemrég három közigazgatási szabálysértés miatt 9,5 millió rubel bírságot állapított meg az illetékes bíróság szintén azért, mert a vállalat elmulasztott az orosz jogszabályok által tiltott tartalmakat törölni. További hárommillió rubel büntetést pedig amiatt szabtak ki, hogy nem tett eleget a felhasználói adatbázisok oroszországi lokalizálására vonatkozó követelménynek.

A nagyvállalatra eddig összesen 26,5 millió rubel bírságot róttak ki.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) korábban közölte, hogy a Google tulajdonában lévő YouTube videómegosztó oldalról nem távolítottak el nagyjából ötezer kifogásolt felvételt, amelyek a többi között a koronavírussal kapcsolatos hamis információkat tartalmaztak. A Roszkomnadzor szerint a YouTube üzemeltetői a felhívások ellenére sem tettek eleget ezen tartalmak törlésének.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×