eur:
395.24
usd:
372.29
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök a nyomozóhivatal vezetőjével, Ivan Naskevics-csel tanácskozik Minszkben 2020. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI/AP/BelTA/Nikolaj Petrov

Lukasenka: egyes szomszédos országok "félholt" migránsokat küldenek vissza Fehéroroszországba

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök azzal vádolta általa meg nem nevezett szomszédos országok hatóságait, hogy nem engedik be területükre a migránsokat, és "félholt" embereket küldenek vissza Fehéroroszországba – jelentette a BelTA állami hírügynökség.

Az elnök egy nappal azután nyilatkozott, hogy előző nap egy súlyosan bántalmazott iraki személyt találtak a fehérorosz határőrök a litván határhoz közeli Benyakoniban. Lukasenka vizsgálatot rendelt el az elhunyt férfi ügyében. Kedden a fehérorosz határőrség arról adott hírt, hogy 24 óra alatt mintegy negyven külföldit zsuppoltak ki "egy szomszédos államból" Fehéroroszországba.

Az elnök kifejtette, hogy fehérorosz részről már felhívták ezeknek az országoknak a figyelmét a nemkívánatos jelenségekre. Mint mondta, nem gondolta volna, hogy a szomszédos országok hatóságai, melyeken náciknak nevezett, odáig mennek, hogy "embereket ölnek, és félholtakat dobnak át fehérorosz területre".

Lukasenka elmondta, hogy utasította a biztonsági erőket, fokozzák erőfeszítéseiket az államhatár őrzésére és a jogsértések megakadályozására, különösen az ország déli és nyugati részén. Úgy vélte, kialakult helyzettel kapcsolatos intézkedéseket meg kell vitatni. Ennek érdekében találkozót tartanak az illetékes államtitkárnál, amelyen jelen lesz a belügy- és a védelmi miniszter is. Lezárják a határ minden egyes méterét.

"Nem véletlenül fektettünk kolosszális összegeket a határőr alakulatokba, általában a biztonsági erőinkbe. Népünknek nyugalmat kell érzékelnie" – mondta végezetül.

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×