eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

A transzszibériai vasútnak egyelőre vége, leomlott egy híd

Az eset a Kuenga-Ukurej átkelőnél, Nyizsnyaja Kuenga település közelében történt, a heves esőzések miatt.

A heves esőzések miatt összeomlott pénteken egy vasúti híd a transzszibériai vasút vonalán, Oroszország Bajkálontúli határterületén - közölte az orosz vasúttársaság.

Az eset a Kuenga-Ukurej átkelőnél, Nyizsnyaja Kuenga település közelében történt.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint személyi sérülés nem történt. A vonatforgalom mindkét irányban leállt. A helyszínre vezényeltek mentővonatokat, valamint a szretyenszki tűzoltó- és mentőőrs különleges egységét.

A baleset miatt várhatóan késések lesznek a vonalon.

A transzszibériai vasút a világ leghosszabb vasútvonala, építése százharminc éve, 1891. május 31-én kezdődött, és 1916 októberére fejeződött be. Jelenlegi hossza 9289 kilométer, a vonal kétvágányú, teljes hosszán villamosított. A vasút két kontinensen fut keresztül, Európában 1777, Ázsiában 7512 kilométeren, a 87 megálló között öt olyan nagyváros is van - Moszkva, Perm, Jekatyerinburg, Omszk és Novoszibirszk -, amely lélekszáma meghaladja az egymilliót.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×