eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszkot viselő gyerekek sorban állva várják, hogy élelmiszert kapjanak egy segélyszervezettől Johannesburgban 2020. május 19-én, a koronavírus-járvány idején.
Nyitókép: MTI/EPA/Kim Ludbrook

A turisták kedvelt afrikai országai is szenvednek a járványtól

A járvány leginkább Dél-Afrikát, Marokkót, Tunéziát, Egyiptomot és Etiópiát sújtja.

Az Afrikai Unió egészségügyi szervezetének az adatai szerint az igazolt fertőzöttek száma 3 927 562, a Covid-19-nek pedig 104 711 igazolt halálos áldozata van, a gyógyultak száma pedig körülbelül 3,5 millió.

Az Africa CDC adatai szerint a járvány leginkább Dél-Afrikát, Marokkót, Tunéziát, Egyiptomot és Etiópiát sújtja, a legtöbben Dél-Afrikában haltak bele a vírus okozta betegségbe, hivatalos adatok szerint 50 366-an.

Az Afrikai Unió részéről nemrég felhívták a figyelmet arra, hogy a pandémia nem pusztán súlyos egészségügyi krízist jelent, hanem nagyon komoly gazdasági és társadalmi válságot is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×