eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Mette Frederiksen dán miniszterelnök az Európai Unió kétnapos, rendkívüli csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2020. október 1-jén. A tagállamok vezetői többek között a Törökországgal fennálló kapcsolatokról és a Földközi-tenger keleti térségében kialakult helyzetről tanácskoznak.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Francisco Seco

Karanténba vonult a dán miniszterelnök is

Szerdán jelentette be a szlovák kormányfő, Igor Matovic ugyanezt.

Önkéntes karanténba vonult Mette Frederiksen dán miniszterelnök és a kabinetjének több tagja, miután szerdán megerősítést nyert, hogy koronavírussal fertőződött meg az igazságügyi miniszter. Nick Haekkerup igazságügyi miniszter kedd éjszaka közölte, hogy pozitív lett a tesztje. Tájékoztatása szerint a köhögés és a láz tünetei jelentkeztek.

Haekkerup múlt héten találkozott Frederiksennel és a kabinet több tagjával, valamint törvényhozókkal. A miniszterelnöki hivatal szerint ezen találkozó során betartották a távolságtartás szabályait.

Frederiksen első vírustesztje negatív lett szerdán, a másodikra két nap múlva kerül sor, addig távolról fogja ellátni feladatait.

Az önkéntes karanténba vonuló és magát teszteltető miniszterek között van a pénzügy-, a külügy-, a védelmi és az egészségügyi miniszter.

Az ellenzéki Konzervatív Néppárt vezetője, Soren Pape Poulsen arról számolt be, hogy ő is elkapta a vírust. Szintén megfertőződött Lars Christian Lilleholt, az ellenzéki Liberálisok tagja, aki elmondta, hogy hétfőn kórházba szállították.

A szlovák kormányfő, Igor Matovic is karanténba vonul, miután kapcsolatba került egy pozitívan tesztelt személlyel.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×