eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Mélyen felkavaró eseteket tárt fel egy nemzetközi rendőrségi akció

Újabb nagyszabású razziát tartottak Németországban egy nemzetközi pedofil hálózat ügyében, a műveletben ezer rendőr vett részt - jelentették be szerdán Kölnben.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi nagyváros rendőrségének és ügyészségének közös tájékoztatóján elmondták, hogy előző nap országszerte 12 tartományban, 60 helyszínen tartottak házkutatást. Lefoglaltak csaknem 2000 lehetséges bizonyítékot, köztük adathordozókat, okostelefonokat és széfeket. Az eljárás 50 ember - 48 férfi és 2 nő - ellen irányul, gyermekpornográfiának minősülő anyagok birtoklásával és terjesztésével gyanúsítják őket.

Súlyos bűncselekményekkel, gyermek sérelmére elkövetett szexuális visszaélésekkel nem gyanúsítják őket, ellentétben az úgynevezett Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási ügy számos további szereplőjével.

A Köln mellett fekvő városról elnevezett szerteágazó ügy tavaly októberben kezdődött. Kiindulópontja egy családi ház Bergisch Gladbachban, amelynek időközben bíróság elé állított 43 éves tulajdonosa a vád szerint 79 szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen. Az áldozat az első eset időpontjában három hónapos volt.

Peter Biesenbach észak-rajna-vesztfáliai tartományi igazságügyi miniszter a nyomozás előzetes eredményeiről még júniusban tartott tájékoztatóján azt mondta, hogy

a mindenekelőtt az online kommunikáció elemzéséből álló munka során harmincezernél is több lehetséges gyanúsítottra bukkantak.

A beszélgetőfórumok és azonnali üzenetküldő szolgáltatások révén összekapcsolódó nemzetközi hálózatban nem csak bűncselekményekről készített felvételeket terjesztenek, a sok ezer résztvevő meg is tárgyalja a dokumentált eseteket, bátorítják, bíztatják visszaélésekre készülő társaikat, tapasztalatokat cserélnek és tanácsokat osztanak meg, például arról, hogy milyen nyugtatóval érdemes begyógyszerezni az áldozatokat a szexuális bántalmazás előtt - fejtette ki a miniszter, megjegyezve, hogy a hálózat kommunikációjáról szóló leiratok igen megrázóak és mélyen felkavaróak.

A kölni hatóságok szerdai összesítése szerint eddig 207 gyanúsítottat azonosítottak. Többségük észak-rajna-vesztfáliai. Több eset már a bírósági szakaszban tart. Az első ítéletet egy 27 éves katona ellen hozták. Tíz év szabadságvesztésre ítélték, és elrendelték kezelését egy zárt elmegyógyintézetben. A kezelés addig tart, amíg az elítélt már nem veszélyes a társadalomra. A perhez készített szakvélemény szerint ez nagyjából húsz évet vehet igénybe. A férfi négy kisgyermek, köztük lánya és mostohafia ellen követett el bűncselekményeket, legkevesebb harmincat.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×